03:30 Gripen på bar gärning

Jag ligger och vrider mig i sängen. Plötsligt hör jag steg i gruset utanför mitt fönster, är det redan dags att gå upp? Vänder mig mot klockan, strax före halv fyra, fyra timmar av vridande och vändande är kvar. Är det någon granne som genar i vår trädgård, kanske, men nej fan, NÅGON ÄR INNE I VÅRT (olåsta men bommade) CYKEL- och VERKTYGSFÖRRÅD.

Rakt upp ur sängen, underkläder och glasögon, det skiter vi i, det är dags att väcka mor och far. Gjort och sagt springer jag naken ner för trappan. Hittar ett par boxers i min träningsväska. Inte längre naken, skönt, ut genom ytterdörren och direkt till vänster med blicken riktad mot cykelförrådet, det är någon i mitt cykelförråd.

“Va gör du där?!”, skriker jag. Med tydliga steg från cykelförrådet och ut mot gatan, går brottslingen med en vit plastpåse i handen.
“Vad gör du i förrådet?! Har du tagit något?” med höjd röst från trappan,
-jag har inte tagit något.
“STANNA!” och far Bengt kommer ut i hallen, inkräktaren springer iväg, ner på gatan och när han är runt 50 meter hemifrån kommer jag på mig själv, yrvaken, en inbrottstjuv säger naturligtvis att han inte tagit något, oavsett verkligheten. Dags att testa konditionen. Hundra meter hemifrån är jag ikapp och har greppat tag i brottslingen, som fortfarande säger att han inte tagit något, när min far väl också är på plats tittar vi i den vita plastpåsen och däri ligger skiftnycklar, fasta nycklar och tänger, som tillhör min far. Han säger att han fortfarande inte tagit något…

Efter en hård kamp och fem minuter senare är jag tillbaks vid trädgården, han har fortfarande inte tagit något, efter ytterligare några minuter anländer polisen till vår gata. Där står jag och min far, iklädda endast underkläder och håller fast en gubbe i fyrtioårsåldern.

Stackars gubbe, som inte kan skilja på mitt och ditt. Nu återstår tre timmars sömn. God natt.

4 thoughts on “03:30 Gripen på bar gärning

  1. Hittills har inte mycket hänt. Min far fick ett brev som sa att han skulle bli underrättad om vad som händer. Jag hoppades att vi skulle få ytterligare ett brev i fredags så jag kunde ge ett bättre och mer intressant svar på vad som händer!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>