Vägen till framgång

Presentationen nedan heter Employees Suck och handlar till viss del om att anställda suger, men… drömmer du om att skapa webbtjänster och leva på det är detta en presentation du absolut måste se!

View SlideShare presentation or Upload your own. (tags: bookmooch magnatune)


Det är John Buckmam(grundare av Magnatune) som har gjort presentationen, det är många sidor men det tar inte mer än någon minut att gå igenom. Presentationen är bra, och det går att hålla med om det mesta. Påståendet att det inte går att leda människor utan att veta hur deras jobb ska utföras(“You can’t lead people if you don’t know how to do their jobs”) är i mina ögon tveksamt.

Det var Dan som tipsade mig om denna presentation, tack!

One thought on “Vägen till framgång

 1. jag läste den där jag med. tror jag höll med om det mesta förutom det han säger att man ska göra det mesta själv och inte anställa för mycket (vilket är själva poängen egentligen med presentationen).

  Varför?
  1) Jag tycker han har fel här. Som innovatör är man värdelös på att kommersialisera sin idé. Det behövs infallsvinklar från utomstående.
  2) Han gör ett antagande att innovatören kan allt och har tid med allt. Jag tycker även det är fel. Är det en tillräckligt bra idé så ska man självklart knyta kunnigt folk till sig som tar hand om t.ex. administrativa bitar som enbart kostar innovatörens kraft och vilket kan antas ligga utanför innovatörens kärnkompetens.
  –> Det är enligt mig mycket dumt att vara “dumsnål” i en situation där du sitter på något med potential och “speed is important”.
  /david

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>