Varför rekrytera svenskutbildade ingenjörer?

Fredrik Härén besökte en arbetsmarknadsdag i Lund på vilken han ställde frågan:

Kan du ge mig ett enda vettigt argument till varför ett stort multionationellt bolag, som t.ex. det amerikanska Volvo, eller det amerikanska SAAB, eller det schweiziska ABB, eller det engelska AstraZenica eller det amerikans Pharmacia ska ta och anställa en enda av er, när man kan få personer som de här [visar bild] som sitter på Sri Lanka, som har samma datorer som du har, som har samma böcker, samma utbildning som du har, är bättre på engelska, är mycket mer motiverade än du är och jobbar för 18 kronor timmen?

Frågan finns återgiven på video från när Fredrik hade ett föredrag på kunskapens dag vilken jag tidigare har skrivit om. Ja, så varför ska ett multinationellt företag rekrytera dig? Ge mig din åsikt!

5 thoughts on “Varför rekrytera svenskutbildade ingenjörer?

  1. Pingback: Rekrytera rätt Civilingenjör | techonomics.se

  2. Pingback: Vet du varför ett multionationellt företag ska rekrytera dig? — Karl Wackerberg

  3. Han är ute och fiskar (Fredrik). Jobbar själv mycket med indien. Dessa killar är ju som oss nästan, visst, men det byter arbete hela tiden (tjänar hälften mot mig). De har absolut sämre på kunskap än jag är. Dessutom slöar de exakt lika mycket som jag =) haha.. Ähh jag är inte orolig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>