Bättre dejting? Tänk ur ett kvalitetsperspektiv!

Det finns många definitioner på kvalité. På senare tid har kundnöjdhet som mått på kvalité vunnit mark, och då handlar det specifikt om att leverera vad kunden förväntar sig (eller helst lite mer). Klippska företag har då börjat med att hantera kundernas förväntningar, såväl före, under och efter köp. Ryanair sprider gärna rykten om att de tillhandahåller en grundläggande tjänst där man t.ex. inte kan förvänta sig att få någon kompensation om planet blir försenat. Likväl städar de inte planet lika ofta som andra flygbolag vilket ger en tydlig signal: “vi tillhandahåller en grundläggande tjänst och gör allt för att det ska vara billigt”. De flesta kunder är medvetna om servicekonceptet som effektivt kommuniceras. När Ryanair bara gör något som är lite bättre än vad kunderna hoppades på blir de nöjda och rekommenderar tjänsten till andra och återkommer.

Liknande analogi kan användas för att förbättra dina dejtingresultat. Du måste hantera dejtens förväntningar! Det går naturligtvis inte att sänka förväntningarna så mycket så att din dejt tror att du är ett monster, men näst intill. Utgå ifrån dina styrkor och ansträng dig för att kommunicera motsatsen. När dejten väl blir av så kommer hon eller han bli överväldigad av alla dina positiva sidor, och om du nu inte riktigt når upp till din vanliga nivå så gör det inget – för det var aldrig förväntat!

3 thoughts on “Bättre dejting? Tänk ur ett kvalitetsperspektiv!

  1. Ibland tror jag det är bättre att bara vara sig själv och inte tänka för mycket. Detta är ett sådant fall

  2. För många är nog detta ganska mycket sitt själv – hur tror du t.ex. professorerna på Operations Management gör? Precis… Men absolut, det är ju en avvägning mellan det berömda “första intrycket” och värdet av en delighter.

  3. Jag håller nog med David här. Tror det är ytterst få som försöker få sig själva att verka skitkassa innan en dejt (får du ens en dejt då?). Det finns nog bättre sätt att få tjejer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>