En dröm om domäner

Jag var på väg hem från Chalmers, ute var det fint väder, google hade just släpt sin tjänst för att gratis uppskatta sökvolym. Telefonen ringde, det var en ljus och bestämd röst som ville träffas och diskutera domänaffärer, hon indikerade att jag ägde några riktiga pärlor. Jag hann snabbt tänka, vad har jag för domäner som någon kan tänkas vilja köpa – inga. Damen i telefon med den ljusa rösten var samtidigt mycket bestämd, hon ville på inga villkor berätta vilken domän hon tänkte köpa eller för vilket pris, hon ville bara ses för att göra affärer, det verkade som business-as-usual för henne. Utan att jag hann tänka hade vi bestämt träff på direkten, ett café i Vasastan fick utgöra möteslokal. Kvinnan var sannerligen attraktiv, klädd i svart och uppsatt brunt hår, att hon sedan bjöd  på en Frappé di caffé, toppad med glass och riven choklad gjorde inte livet sämre. Livet var underbart.

Sen började helvetet. Mötet pågick i timmar, x-antal espressos senare gick jag därifrån, utan att vara ett dugg klokare. Hon vägrade nämligen att berätta vilken domän hon ville köpa och indikerade inget pris. Hon gav mig en vecka, sen ville hon ha ett bud. Hur fan ska jag kunna ge henne ett bud om jag inte vet vilken domän det handlar om? I drömmens värld gick jag igenom domän för domän, försökte värdera ur olika perspektiv, jag var hyperaktiv, drogs med i domänhypen, rådfrågade alla jag kunde tänka mig och ….

jag vaknade. Det här var min första dröm om domäner. Jag har ingen anning om varför någon skulle bete sig som kvinnan gjorde eller varför jag accepterade det. Samtidigt insåg jag i drömmen att en domän kan vara värd 1 kr eller 10 miljoner, beroende på vem köparen är och att det är viktigt att ständigt bevaka sina domäner för nya intressenter. Vad bjuder du för södraälvstranden.se (sodra-alvstranden.se och även södra-älvstranden.se), göteborgs mest expansiva område, eller granscala.se(även granescala.se), det som kommer bli europas Las Vegas?

Trolig bakgrund

I sommar arbetar med ett relativt ostimulerande jobb. Jag kör truck, det är välbetalt och det är allt. Har du ett mer stimulerande jobb till en kreativ, halvfärdig civilingenjör?

One thought on “En dröm om domäner

  1. hahahhahahha!
    det lät roligt karl! :)

    Hur får man ut gpskoordinaterna i en fin fil från klockan på ett bra sätt?
    Ska göra min egen matlabtillämpning tänkte jag!
    /david

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>