National University of Singapore! Nominerad :)

Jag har av Chalmers blivit nominerad till att få åka till National University of Singapore (NUS) på ett studerandeutbyte, kallat World Wide (f.d. fjärde året utomlands), under 10-12 månader från juni 2009 till juni 2010. För detta är jag väldigt glad och lycklig. Det enda som nu krävs är att NUS accepterar mig som student och det tror jag inte kommer vara några problem.

Singapore skyline

Singapore ligger 137 km norr om ekvatorn i Sydostasien. Temperaturen varierar mellan 22 och 34 grader C. (Lägsta / högsta temperaturen  som någonsin rapporteras är 18,4 / 37,8 grader C). Luftfuktigheten är hög, men som alltid, en vanesak. Singapore är en transporthubb med närhet till dykning och solstränder i hela Sydostasien. Möjlighet till vandring på Borneo och mycket annat. Detta ska bli spännande!

Ansökan till Chalmers kan liknas vid ett inträdesprov, det är nu det riktiga arbetet påbörjas. Stipendier ska sökas, ja, det vore inte fel att få sin vistelse betald(!). Ansökningar till NUS ska skickas in. Vaccinationer ska tas. Telefonabonnemang sägas upp.

Singapore

Att jag skulle bli nominerad är något jag för två dagar sedan skulle tro var ytterst osannolikt, inte för att jag inte vore en bra kandidat och lämplig ambassadör för Chalmers – utan för att jag inte har höga betyg. Något som enligt de tidigare sökande skulle väga mycket tungt. Det är antagligen tack vare mitt  ansökningsbrev jag är en av de fem sökande som i hård konkurrens blivit nominerad. Trots allt… Jag står nu inför det jag anser kommer att bli något av den bästa möjligheten och upplevelsen jag någonsin haft.

1) Att leva och bo i Singapore

2) Möjlighet att resa i Asien

3) Studera utomlands på ett universitet i yttersta världsklass.

* bilderna är tagna från Flickr och dera Creative Common-licens.

David skriver också om att han blivit nominerad till ett utbytesprogram, i hans fall University of New South Wales, Australien. Bra jobbat! En annan som liksom David åker till Australien är Sebastian Johnsson, han ska dock inte plugga!

3 thoughts on “National University of Singapore! Nominerad :)

  1. Pingback: Min karriär — Karl Wackerberg

  2. Pingback: Att skriva CV och personligt brev — Karl Wackerberg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>