Vem trycker på mina annonser? CTR på 60% under en dag, 10% under en månad.

Jag driver en webbplats med ett fåtal annonser på. Poängen med annonserna är att folk ska klicka på dem. Paradoxalt nog blir jag upprörd när jag har en Click-Through-Rate (CTR) på 60% under en dag och 10% under en månad. Det känns som om någon surfar in på min webbplats med syfte att just klicka på annonserna, det gör mig orolig, det får mig att tro att mitt Google AdSense-konto hänger löst(i och med Googles hårda policy mot “falska klick”). Detta när jag egentligen bara bör vara glad!

I samband med denna historia bör jag nämna att webbplatsen inte är AdSense-optimerad: Annonsenheterna ligger på “fel ställen” och är inte många i antal. En CTR på 10% är i mina ögon väldigt hög, en CTR på 60% är således ofantligt hög. Sidan har mellan 5 och 20 besökare per dag, vilket gör att den inte är någon inkomstmaskin trots sin höga CTR.

One thought on “Vem trycker på mina annonser? CTR på 60% under en dag, 10% under en månad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>