Att hitta lediga, passande och bra domäner

När det gäller fysiska butiker är läget a och o. Det gäller även på webben. Skillnaden är att adressen på webben är domänen.

De allra bästa domäner är sedan länge upptagna och ägs ofta av personer som är villiga att sälja, men bara om de får bra betalt. Men det går att lyckas även med en halvkass adress, som på en bakgata till Avenyn. Egentligen går det att lyckas med nästan vilken adress som helst, men desto bättre adress, desto enklare att lyckas. Vad som är en bra adress varierar, liksom vad det innebär att lyckas.

Har du varken lust eller råd att betala för att få en av “de allra bästa domänerna” kan du använda dig av bustaname.com, eller dess svenska motvarighet hittanamn.se för att få förslag på lediga domäner som duger. Med rätt marknadsföring och bra sökmotoroptimering kan du komma långt, trots att du saknar premiumdomän.

Bustaname.com, med slogan “you can still find good domains out there” fungerar på så sätt att du anger ett par ord, ev. prefix eller suffix och bustaname börjar söka efter lediga domänkombinationer av suffix, prefix och ord men även ordens synonymer under .com. Hittanamn.se är den svenska mostvarigheten som hittar synonymer till svenska ord och söker efter domäner under .se.

Är du bara ute efter att allmänt hitta lediga domäner att “investera” i, så är tyvärr ingen av dessa tjänster tillräckligt sofistikerad, även ifall de är hejdundrande bra. För sofistikerad mjukvara för att hitta lediga domäner, kontaka mig.

2 thoughts on “Att hitta lediga, passande och bra domäner

  1. hejsan karl!
    det låter jättespännande det där med att hitta en schysst domän, men hur går det egentligen till? Fakturerar du en kostnad för varje bra namn du kommer på och levererar till mig som kund eller??

    hittanamn.se är ju en fri söktjänst, om nu din söktjänst är såå bra så varför inte göra den tillgänglig för alla på samma sätt?

  2. Jag är öppen för samarbetsförslag. Jag har en innovativ söktjänst för att hitta lediga domännamn. Att sälja domännamnsförslag tycker jag dock inte låter så roligt! Men låt säga att du vill ha ett bra domännamn för en viss tjänst utefter vissa kriterier, då är jag mer intresserad av att hjälpa till. Tjänsten är inte såpass utvecklad att jag kan köra den som en fri söktjänst och jag har inte riktigt resurser för att göra det heller.
    David… är du sugen på att agera brainpower för att vidareutveckla tjänsten säger jag inte nej till ännu ett lyckat samarbete med möjligheter till ett ännu högre “cashFlow”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>